5.05.2012

Avira Antivirus Premium 2012'yi tekrar kurmak

Avira Antivirus Premium 2012 kurdum. Lisans anahtarını kurulum sırasında girerek lisanslamayı da yaptım. Ama daha sonra bilgisayarımdaki işletim sistemini tekrar yüklemem gerekti. İşletim sisteminizi tekrar kurduktan sonra Avira'yı da tekrar kurmak istediğimde program lisans anahtarımı tekrar girmemi istedi. Ancak ilk seferde girdiğim lisans anahtarını ikinci kez girmemi kabul etmedi.


İzlenmesi gereken yol önce Avira'yı kaldırmak, daha sonra işletim sistemimi tekrar kurmak ve sonrasında Avira'yı da yeniden kurmaktı. Böyle yapmış olsaydım lisans anahtarını ikinci kez kullanmama izin verecekti [1,2]. Ama ben öyle yapmadığım için bu mümkün olmadı.

İkinci seçenek olarak eğer hbedv.key dosyasını yedeklemiş olsaydım kurulum sırasında bunu gösterip lisans anahtarımı tekrar girmeme gerek kalmayacaktı. Maalesef bunu yapmamışım. Ya da her zamanki gibi nereye koyduğumu bulamadım.

Sonra Avira Forum'da şu sayfada başka bir öneri vardı. Avira'yı kurduktan sonra bir de kayıt işlemi vardı. Buraya e-posta adresimi verip bir şifre almış ve kaydımı yaptırmıştım. İşte o sayfada hbedv.key dosyamı tekrar download edebileceğim bir bölüm vardı.


O sayfadan hbedv.key dosyamı tekrar edindim, kurulum sırasında gösterdim ve kurulumum, lisans süremi göstererek tamamlandı. Lisans süremin bitişi, Avira Premium'u bilgisayarıma ilk kurduğum günden 1 sene sonrasıydı; ikinci kurulumdan 1 sene sonrası değil.

Başka bir ihtimal var mıydı diye düşünmeye başladım. Acaba "Ürünü Sına" seçeneği ile kurulum yapsam ardından hbedv.key dosyasını gösterebilecek miydim? Denemek için sanal makineme bir kurulum yaptım ve uzun uzun yeniden lisanslama yapacağım bir arayüz arayıp durdum. Sonra farkettim ki .key uzantısı Avira için kaydediliyor. Yani elimde bir hbedv.key dosyası varsa bunu çift tıklayarak lisanslamayı kolayca yapabiliyorum.

Bu güzeldi. Ama bundan hemen sonra programın kurulum klasöründeki fact.exe dosyası ile lisanslamayı tekrar yapabildiğimi farkettim. Hatta yeni lisans anahtarı girecek bir alan bile var. Dosya böylece kapandı.

Hiç yorum yok: