26.01.2012

PowerPoint 2007 bazı resimleri sıkıştırmıyor

Normalde PowerPoint sunularına eklediğiniz resimler, çok yüksek çözünürlüklüyse, bunları slayta sığdırmak için ölçeklendirebilir veya kırpabilirsiniz. Bu durumda slayta sığmayan ayrıntıları sunu dosyasının içinde depolamaya gerek yoktur. Office 2003'ten beri var olan "sunudaki tüm resimleri sıkıştırma" seçeneği ile resimleri sıkıştırarak PowerPoint sunu dosyasının boyutunu ciddi olarak düşürebiliriz. Bunun için PowerPoint 2007'de resmi seçtikten sonra açılan Format (Biçim) araç çubuğunun Adjust (Ayarla) sekmesindeki Compress Pictures (Resimleri Sıkıştır) butonuna basmak gerekir.


Ancak bugün elime geçen 140 MB'lık devasa sunu dosyası için bunu bir türlü yapamadım. Sebebi, eklenen resimlerin renk düzeninin RGB değil, CMYK olmasıymış. Office 2003'te bunu yapabiliyorken Office 2007'de mümkün olmaması garip.

Bu soruna kolay bir çözüm bulamadım. PowerPoint 2003 bulup resimleri sıkıştırabilir, veya üşenmezseniz tüm resimleri tek tek kopyalayıp başka bir program içinde RGB>CMYK dönüşümünü yapıp/kırpıp tekrar sunuya yapıştırmak gibi değişik ihtimalleri deneybilirsiniz.

Hiç yorum yok: