26.05.2009

Folder Options'ta "Show all files and folder" seçeneği gözükmüyor

Windows XP kullandığım süre boyunca hiç başıma gelmeyen birşey, Vista'da geldi. Windows Explorer'da Folder Options'ta (Klasör seçenekleri) gizli dosyaları da görebilmek için yapılan ayar "Show all files and folder", bir türlü gözükmüyordu.


Nasıl düzeltebileceğim konusunda bir bilene (Google!) sorduğum soruların cevapları hep "Bilgisayarınızda virüs (malicious software olarak bilinen zararlı yazılımlardan biri) var, iyice bi' tarattırın" şeklindeydi. Pek ihtimal vermesem bile, son zamanlarda rootkit bileşenleriyle gittikçe tehlikeli hale gelen yeni nesil bilgisayar virüslerinden bir tanesinin de dikkatimden kaçıp bilgisyarımda aktif olması ihtimali üzerine harekete geçip ayrıntılı bir tarama yaptım. Sonuç, elbette sıfır virüs!
Zararlı yazılımlar konusunu kapattıktan sonra tekrar bir bilene döndük. Tarama öncesinde, registry'de HKLM'de aşağıdaki anahtarın yapısı ile ilgili bazı sayfalara rastlamıştım. Hepsi de

HKLMSOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\Advanced\Folder\Hidden

Anahtarı altında NOHIDDEN ve SHOWALL anahtarlarının ve bazı birkaç değerin varlığından bahsediyordu. Benim durumumda her şey yerli yerindeydi.


Sonunda şu sayfaya ulaştım. Bu sayfada söylenen,

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\Advanced\Folder\
Hidden\SHOWALL

altında

CheckedValue (DWORD) değişkenini yaratıp, değerini 1 olarak ayarlamaktı. Bunu yapınca oldu. Elbette CheckedValue değişkeninin nasıl silindiği bilinmiyor.

Hiç yorum yok: