17.08.2012

Avira Server Security 12 SP1

Daha önce Avira'nın hem Avira Professional Security 12 hem de Avira Server Security 12 ürünleri için service pack 1'i yayınlayacağını yazmıştım. Service Pack yayınlandı, Avira Management Console'da (AMC) gözüktü. Ağdaki Avira Professional Security 12 ürünü yüklü olan PC'lere otomatik olarak yeni sürüm yüklendi. Ama sunucularımda bu geçiş olmayınca duruma müdahale etmem gerekti.

Daha önce AMC'nin loglarında Avira Server Security 12 için de 12.0.0.2309 sürümün download edildiğini gördüğüm için elimde güncel sürümün olduğundan emin bir şekilde sunucuları elle güncellemek istedim. Ama fayda etmedi. Sunucular, AMC Server üzerinde yeni sürümün olmadığını söyleyerek güncellemeyi reddediyorlardı.

Hemen Avira Update Manager (AUM) altındaki Released Products kısmına giderek Avira Server Security 12 ürününün sürümünü kontrol ettim ve farkettim ki burada bir sorun var.


Görüldüğü gibi sürüm N/A (Not Available) olarak gözüküyor. Download edilmiş kurulum paketi ile ilgili bir sorun olabilir mi düşüncesiyle %ALLUSERSPROFILE%\Application Data\Avira\Avira Security Management Server\Softaware\751 klasörünün altındaki kurulum paketine baktım (hatta onu sunuculardan birine kurdum) ve sürümün 12.0.0.2309 olduğunu gördüm. Sorun burada değil.

AUM'un altındaki Released Products'ta listelenen Avira Server Security 12'yi silip tekrar eklemek istedim, ama böyle bir seçeneğim yoktu. Sonradan öğrendim ki AMC'de Configuration'ın altında Update arayüzündeki "Automatically syncronize software repositories between AMC and AUM servers" checkbox'ını işaretinin kaldırılarak silme işlemi mümkün olabiliyor.


Bu şekilde Avira Server Security 12'yi silip tekrar ekledim, ama bu da çözüm olmadı. Bir süre sonra Avira Türkiye Destek'ten aldığım bilgiye göre Avira, sunucu ürünleri için SP1'li ürünü dağıtmayı geçici olarak durdurmuş.

Yine hiçbir yerde hiçbir açıklama yok, bilgilendirme yok. AMC'nin içine Info Center diye bir bölüm koymuşlar. Çok güzel. SP1'in yayınlanacağı bilgisi de zaten *sadece* burada çıktı. Ama olumsuz bilgiler hiç paylaşılmıyor. Çok gizli bilgilere erişmek için illa ki kırmızı hattı kullanmak zorundayız.

Hiç yorum yok: