5.04.2011

Bu iş çok can sıkıcı olmaya başladı

Blog'lara erişim yine yok. Digiturk'ün birkaç blog'u hedefleyen davası, bütün blog'ların yasaklanmasıyla sonuçlandı. Bu konuda daha önce defalarca yazmıştım. En son yazımda yasakların kalktığı yönünde bir haberi paylaşmış ve sevinmiştim. Lakin bu kadar iyimser olmaya gerek yokmuş. İnternet Teknolojileri Derneği (INETD) başkanı Mustafa Akgül'ün şu yazısında belirttiği gibi yasak genişleyen bir karalisteyle devam ediyor.

Herşey, LigTV yayınlarını yasal olmayan yollardan izleme konusunda yol gösteren birkaç blog'a Digiturk'ün savaş açmasıyla oldu. Mahkeme, birkaç blog'u engellemenin "etkili" olmayacağına kanaat getirerek IP adresi bazında bir yasaklamaya gitti! Evet, okuyunca saçma gelse de durum bu. Şu anda bloguna blogadiniz.blogspot.com adresinden değil de, kendi adresinizden, örneğin benim gibi blog.ozmener.net adresinden ulaşıyorduysanız bu şu anda mümkün değil. DNS üzerinden erişilebilir IP adreslerine yönlendirme de bu sefer olmuyor, karşınıza Google çıkıyor. Bu sebeple ben de blogumu bubenimbilisimdunyam.blogspot.com adresinden açmaya başladım. Ne biçim yasak bu?

Mustafa Akgül blog'unda Diyarbakır Savcılığı, Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi ve BTK hakkında suç duyurusunda bulunmuş. Ayrıca söz konusu karara itiraz etmek isteyenlere şablon metinler de paylaşmış. Bu konuda mağdur olanların bir girişimde bulunması gerekiyor.

08.Nisan.2011 Not: Dün başka bir blog'da farkettim ki bu yasak kalkmış. Bugün itibariyle ben de blogumu yine blog.ozmener.net adresinden yayınlamaya başladım.

Hiç yorum yok: