1.03.2011

Spor aktivitenizde yardımcı GPS araçları

Yürüyüş, koşu veya bisiklet. Bu sporları yapanlar bugünlerde bir de GPS tabanlı bir aletten yardım alıyorlar. Gittikleri yerleri kaydetmek, sport aktivitelerinin bir kaydını tutmak (ortalama/azami hız, kalp atışı oranı vs.) için bu tip cihazlar artık yaygın olarak bulunabiliyor. Ancak bunu mobil telefonunuza yükleyebileceğiniz bazı küçük yardımcı yazılımlarla da yapabilirsiniz.


Daha önce bir yazımda bir çok mobil telefon (Symbian, Windows Mobile, iPhone ve Blackberry) üzerine kurulabilen SMap yazılımından ve bu yazılımın web sitesi www.sanoodi.com'dan bahsetmiştim. SMap'a alternatif iki yazılım daha buldum. Bunlardan Sports Tracker yazılımı daha işlevsel ve grafik arayüzü daha başarılı bir yazılım. Yüklemek için Nokia'nın Ovi Mağazasına bağlanmanız gerek. Merak etmeyin, ücretsiz!


Yukarıdaki ekranda Ovi.com'da yapılan "sport tracker" aramasının sonucunda çıkan uygulamalar görünüyor. Bunlardan ilki, söz konusu yazılımımız. Buradan cep telefonunuza programı gönderebilirsiniz. Sanıyorum burası programı download edebileceğiniz tek yer. Aşağıda program çalışırken alınan bir ekran görüntüsü var.


Benzer özelliklerinin yanısıra bu programın farkı da nabzınızı gösteriyor olması. Peki bunu nasıl yapacak? Örneğin şu sayfada görülebileceği gibi göğse takılan ve kalp atışlarınızı algılayan bir sensör aracılığıyla bu bilgi bluetooth bağlantısı üzerinden telefonunuza aktarılabiliyor. Mükemmel!

Bir alternatif de Endomondo olabilir. Bu yazılımı da yine Ovi üzerinden edinebilirsiniz (yukarıdaki aramada ikinci sırada listelenmişti). Bu yazılımın da benzer özellikleri var.


İlgili bağlantılar:
Nokia Active Set : http://www.slashgear.com/nokia-n79-active-with-bluetooth-heart-rate-belt-1430375/
Sports Tracker : http://www.youtube.com/watch?v=8d5obHFyJXw
Zephyr's Bluetooth : http://runningdigital.com/2010/06/01/zephyrs-hxm-bluetooth-heart-rate-monitor-review/
Ivan's Blog : http://ivaninphotography.wordpress.com/2011/03/08/cycle-ride-8th-march-%E2%80%9911/

Hiç yorum yok: