7.04.2010

Internet Explorer bilgi çubuğunda "Güvenliğinizin korunmasına yardımcı olmak için Internet Explorer bu sitenin dosyaları karşıdan yüklemesini kısıtladı" mesajı

Internet Explorer'ın güvenlikle ilgili kötü ününü temizlemek için yapılan çalışmalardan biri olan bilgi çubuğunda bir gün bu hatayı görebilirsiniz. Windows XP SP2 sonrası görülen bu durum aslında IE8'i bile kapsıyor. Örneğin arama motorunda bulduğunuz bağlantılardan birisi bir PDF dosyasına aitse, bunu tıkladığınızda aşağıdaki benzer bir görüntü ile karşılaşabilirsiniz.


Çalıştığım bilgisayara özgü bir durum muydu, bilmiyorum ama bilgi çubuğunu tıkladıktan sonra açılan menüde "engellenen içeriğe izin ver" dediğimde mevcut sekme kaybolup yerine yeni bir Google arama sayfası açılıyordu. Yani PDF açılmıyordu.

IE'nin güvenlik önlemlerini zararsız bir PDF'i bile kapsayacak şekilde şekillendirmesi, güvenlik konusunda çok yol aldıklarını iddia eden IE geliştiricilerinin katettikleri yol hakkında bir fikir (!) veriyor. Neyse, konuya geri dönelim. Standart bir kullanıcı bilgi çubuğundan da habersizdir, IE'nin güvenlik önlemlerinden de. Onların istediği Google'da arama yapıp linkleri tıklamak. Açılmayınca bizi ararlar.

Önerilen çözüm, IE'nin güvenlik önlemini devre dışı bırakmak. Nasıl yapılır? Araçlar>Internet Seçenekleri komutuyla açılan diyalogda Güvenlik sekmesine geçip Ayarlar bölümünde Başlığına kadar gelip bunun altındaki "Etkin içeriğin Bilgisayarım üzerindeki dosyalarda çalışmasına izin ver*" kutusunu işaretleyin. Buradaki yıldız (*) bu ayarın IE'nin tekrar başlatılması gerektiğini söylüyor. Kapatıp açtıktan sonra aynı durumla karşılaşmayacaksınız.


Ama güvenlik önlemlerini (!) devre dışı bırakmadan bu işi yapmanın bir yolunu buldum. IE penceresinin sağ üst köşesindeki arama kutusunun varsayılan arama motorunu Google yaptım ve aramayı o kutuya yazdım. Aynı sonuçları verdi. Ama bu sefer PDF bağlantılarını tıklayınca doğrudan dosyayı download edip açtı. Değişik :)

Hiç yorum yok: