13.03.2023

Birkaç güzel site

Windows terminalde fazla zaman geçirenler için faydalı birkaç site. Eskiden sadece nerdfonts.com vardı. Şimdi programmingfonts.org var. Çeşitli fontları, çeşitli renk temasında, çeşitli programlama dilleri ile deneme imkanı sunan görünümler, sıfır çaba ile test edilebilyor.

Varsayılan Windows Terminal renk temaları çok iç açıcı olmayabilir. Bir renk teması ayarlamak da üstün çabalar gerektirebilir. Bu iki ucun ortasında konumlanan bir çalışma olarak windowsterminalthemes.dev güzel bir çalışma.

Beğendimiz temayı uygulamak için ekranın altındaki mavi "Get theme" butonuna basmak yetmiyor. Bu, sadece json formatındaki yapılandırmayı clipboard'a kopyalıyor. Daha sonra bunu Windows Terminal'e uygulamak için programın json dosyasını favori editörünüzde $env:LOCALAPPDATA\Packages\Microsoft.WindowsTerminal_8wekyb3d8bbwe\LocalState\settings.json dosyasını açarak "schemes" bölümü altına aşağıdaki gibi kopyalanan içeriği yapıştırmak

ve daha sonra da Windows Terminal'in ayarlarından önce "Defaults"a gelip, oradan Appearance'a, daha sonra da Color Scheme'e gelip yeni eklediğimiz temanın adını seçmek gerek.

Nihayet, bir tane de bash promptunu özelleştirmek için bir site. Prompt'ta yer almasını istediğimiz öğeleri seçip, renkleri de ayarladıktan sonra altta çıkan export PS1="..." gibi satırı koplayıp ev klasörümdeki .bashrc dosyasının sonuna yapıştırmak yeterli. Preview bölümü de var.



Hiç yorum yok: