26.06.2020

Opera'da oynatılamayan videolar

Her ne kadar sonuna kadar Firefox'u desteklesem de Opera'nın bazı avantajları yok değil. Ama maalesef videoları oynatması için gereken codecler eksik geliyor. En azından linux altında.

Şu bilgileri buldum:
- Opera ile birlikte gelen /usr/lib64/opera klasörü altında libffmpeg.so modülü kısıtlı bir sürüm. Bunun tam sürümü çeşitli yazılımlarla birlikte geliyor. Anladığım kadarıyla debian ve türevleri için (hatta belki ArchLinux ve türevleri için de) kullanılabilecek chromium-codecpack paketi bunun tam sürümünü içeriyor. Ama Fedora'da böyle bir paket yok maalesef.
- Visual Studio Code kuruluysa bunun altında
/usr/share/code/libffmpeg.so
da iş yapar.
- Ama bu yoksa mecburen libffmpeg.so'nun tam sürümünü bir yerlerden edinmek gerek. Bu amaçla yine Reddit'te bir uzman demiş ki; https://github.com/iteufel/nwjs-ffmpeg-prebuilt/releases sayfasından ilgili binary'leri indirerek bir yere kaydedin. Sonra da bunu /usr/share/code/libffmpeg.so üzerine kopyalayın.
Yalnız şöyle bir durum var; bu her güncelleme sonrası tekrarlanmalı. Yoksa Opera, her yeni sürümle yine eski kısıtlı sürüm dosyasını getirerek bizim tam sürümün üzerine yazacak. Daha iyisini bulamadım :/

Hiç yorum yok: