Daha önce şurada ve öteki şurada yazdığım gibi IP adresindek konum bilgisine ulaşmak kolay. Bir de ipinfo.io hizmetini öğrendim. Yedek hizmetlerin olması güzel bişey.
ipinfo.io'nun dökümanlarında (elbette ücretsiz bir hesap oluşturup bir api-key edindikten sonra - örneğin 12345678)
curl -H "Authorization: Bearer 12345678" https://ipinfo.io/8.8.8.8
gibi bir komut ile sorgu yapılabileceğinden bahsetmiş. Powershell'de bunun eşdeğeri
irm -uri https://ipinfo.io/8.8.8.8 -headers @{Authorization: "Bearer 12345678"} -usebolabilir. api-key header içinde gidiyor, ilk bağlantıda verdiğim ipstack.com için bu adres satırından GET ile (request string içinde) gidiyordu. ipinfo POST istemiş.
Ücretsiz bir hesap oluşturmadan da sorgu yapılabiliyor, ama sorguların sonunda dönen JSON verisinde
readme : https://ipinfo.io/missingauth
gibi bir ilave alan da oluyor ve tıklandığında açılan sayfada hesap açılması öneriliyor. Hesap açılmadan (without authorization) yapılan sorguların artık "eski yöntem" (legacy) olduğu söylenmiş ve hesap açılması salık verilmiş.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder