7.12.2011

Windows 7'de ön plandaki uygulamanın müziğin sesini otomatik kısması

Bir süredir Windows 7'de güzel bir özelliğin farkındaydım, ama bunun yapılandırmasınn nereden yapıldığını ve nasıl adlandırıldığını bilmiyordum.

Zamanının çoğunu bilgisayar karşısında geçiren herkes gibi ben de bilgisayar kullanırken müzik dinlerim. Windows 7'yi kullanmaya başladığımdan beri, ne zaman tarayıcımla bir video falan izleyecek olsam, arka plandaki müziğin sesinin otomatik olarak kısıldığını farkediyorum. Bu özellik çok hoşuma gitse de, tam olarak neyin özelliği (Windows 7'nin mi, ses kartının sürücülerinin mi,...) olduğunu bilmiyordum. En sonunda aramaya başladım. Gördüm ki durumdan şikayetçi olan oyuncular bu durumu çeşitli web sitelerinde dile getirip bu özelliğin nasıl kapatılacağını sormuşlar. Çözümü şu sayfada anlatılmış.

Evet, bu Windows 7'nin bir özelliğiymiş. Denetim Masası>Donanım ve Ses>Ses'i tıklayarak açılan diyalogdan İletişim sekmesine geçince aşağıdaki gibi bir seçimle karşılaşıyoruz.


Varsayılan seçim olarak olarak arka plandaki seslerin %80 oranında azaltılması geliyor. Bu oranı bu sayfadan değiştirebiliyoruz. Windows Vista'da bu özelliğin olmadığından emin olmak için kontrol ettim, bu diyalogda bir İletişim sekmesi gelmiyor.

Hiç yorum yok: