15.12.2011

Office 2007 dosyaları ve IIS

IIS üzerine yeni upload ettiğim pptx dosyasımı bir türlü download edememem garipti. Önce sorunun dosya ismini, adresi vs. yanlış yazmakla ilgili olduğunu düşünsem de dosya isminin sorun olmadığını anladım. Dosya uzantısını ppt olarak değiştirdiğimde sorun kalmıyordu. Demekki Office 2007'nin yeni dosya tipleri ile ilgili bir sorun var.

Güvenlik duvarı kayıtlarını, web sunucunun antivirüs yazılımını vs. kontrol ettim, sorun bunlarda da değil. En son IIS'in loglarına baktığımda status code 404, substatus code ise 3'tü. Sonra gördüm ki şu sayfada bulduğum bilgiye göre 404.3'ün açıklaması "MIME Map Policy Prevents This Request" oluyor ki, bu da IIS'in pptx'in MIME tipinini tanımamasından kaynaklanıyordu.

Yapmam gereken, 2003 model web sunucumuzu (her ne kadar SP2 ile 2007'de güncellenmiş olsa da) 2007 model MIME tiplerinden haberdar etmek. Web sitesinin özelliklerinden HTTP Headers sekmesinde sayfanın altında yer alan MIME Types... butonuna bastığımda açılan pencereye 3 yeni dosya tipi için MIME tip cümlesi girişi yaptım.


ExtensionMIME Type
.docxapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document
.xlsxapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.sheet
.pptxapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.presentationml.presentation

Sonuç olumlu.

Hiç yorum yok: