1.08.2012

Avira "Bad Image" hatası

McAfee antivirüsü bırakıp Avira'ya geçeli 6 ay oldu. Avira'nın genel performansından gayet memnunum. Ancak Windows Vista ve Windows 7 işletim sistemleri üzerinde bir türlü giderilemeyen bir hatası var. Bilgisayar açıldıktan bir süre sonra Avira güncelleme yapmayı durduruyor. Bunun sonucunda AMC üzerinde bu hatanın olduğu bilgisayar kırmızı ünlem işaretiyle görünmeye başlıyor.


Bu aşamadan sonra AMC üzerinden veya hatanın oluştuğu bilgisayarın konsolundan update yaptırmak mümkün olmuyor. Çünkü Avira'ya ait "About" hariç hiçbir grafik arayüz çalışmaz hale geliyor. Programın grafik arayüzlerine erişme girişimlerinin hepsi aşağıdaki gibi "Bad Image" hatası ile sonlanıyor ve

C:\Windows\WinSxS\x86_microsoft.windows.common-controls_6595b64144ccf1df_6.0.7601.17514_none_41e6975e2bd6f2b2\COMCTL.dll

konumundaki sistem dosyası ile ilgili bir hatanın olduğundan şikayet ediyor.


Comctl.dll, işletim sistemine ait bir dosya. Bu dosyada olabilecek bir hata, muhtemelen Windows'un daha ciddi hatalar vermesine sebep olurdu. Zaten Avira'nın forumunda açılan şu başlıkta belirtildiği gibi dosyayı tekrar yüklemek de sorunu gidermedi.

Forumda soruna çare olabilecek birkaç yöntemden daha bahsedilmiş ama hiçbirisi gerçek bir katkıda bulunmadı. Mayıs ayında Avira'nın yayınladığı Service Pack 0 da fayda etmedi.

Avira Türkiye sorunun Visual Studio Redistributable sürümleri ile ilgili olduğunu söyledi. Farklı sürümlerin varlığının bu soruna yol açtığını, mümkünse Visual Studio Redistributable'ları ve Avira bileşenlerini kaldırıp kurmamızı önerdi. Ama zaten Avira Professional Security 2012 ve Avira Management Console'u kurmak için Microsoft Visual Studio C++ 2008 Redistributable ve Microsoft Visual Studio C++ 2010 Redistributable bileşenlerinin kurulu olması gerekiyor.

Sorun Windows XP veya Windows Server işletim sistemlerinde görülmüyor. Hedef sadece Windows Vista ve Windows 7. Forumdaki asdasdasd adlı kullanıcının da dediği gibi, 10 aydır çözülemeyen bu sorun gerçekten inanılmaz!

14.08.2012 Ek: Avira Service Pack 0'dan sonra Service Pack 1 de bu sorunu çözemedi.  Avira ürün sürümü 12.0.0.1504 olan Windows 7 bir sistem üzerinde bu sorunla hala karşılaşıyorum.

30.04.2013 Ek: 2013 sürümlerinde bu sorun artık yok. Sorun olmadığı bilgisini vermek için acele etmedim. Uzun bir süredir kullanıyorum, artık bu hata giderilmiş.

Hiç yorum yok: