8.03.2009

İnsan olmanın 10 kuralı

Stumbleupon'da rastladığım bir yazıya göre insan olmanın 10 kuralı:
  1. Bir vücudun olacak. Beğenirsin veya nefret edersin. Ama sürenin sonuna kadar sende kalacak.
  2. Dersler alacaksın. Tam zamanlı gayri resmi bir okula gidecksin, adı hayat!
  3. Yanlış diye birşey olmayacak, sadece dersler olacak. Büyüme denen süreç deneme, yanılma ve deneyimlerden ibaret olacak. Başarısız denemeler de, sonuçta işe yarayanlar kadar işin bir parçası olacak.
  4. Dersler sen öğreninceye kadar tekrarlanacak. Bir ders, sen öğrenene kadar çok çeşitli şekillerde sana sunulacak. Öğrendiğinde bir sonraki derse geçebilirsin.
  5. Öğrenilecek derslerin sonu diye şey olmayacak. Hayatın ders alınamayacak hiçbir bölümü olmayacak. Yaşıyorsan, hala öğrenebileceğin bazı dersler var demektir.
  6. "Orası" dediğin yer "bursası" diyeceğin yerden güzel olamaz. "Orası" dediğin yer "burası" olduğu anda sana "burası" dediğin yerden daha güzel olduğunu düşündüğün yeni bir "orası" gözükecek.
  7. Diğer insanlar sadece senin aynadaki yansıman gibi olacak. Öyle ki, karşındaki insanlarda sevdiğin veya nefret ettiğin herşey sadece kendinde sevdiğin veya nefret ettiğin şeylerin birer yansıması olacak.
  8. Hayatın ne yapacağın sana kalmış. Gereken tüm araçlar ve kaynaklara sahipsin. Bunları kullanarak neler yapabileceğin sana bağlı. Tercih senin.
  9. Cevapların sende saklı. Hayatta verebileceğin cevaplar senin içinde. Tek yapman gereken bakmak, dinlemek ve güvenmek.
  10. Bütün bunları unutacaksın.

Hiç yorum yok: